• Wat krijgen onze katten te eten?

     
    • rauw vlees, KVV of BARF. Belangrijk is dat er steeds soorten vlees afgewisseld worden: rood vlees, wild, licht vlees en vis. Zeker geen varken.
    • natvoer van verschillende merken en met andere smaken. Hoogwaardig en compleet natvoer is een essentieel deel van het dieet van een gezonde kat. Het bevat voldoende voedingsstoffen, het bevat veel vocht, spoelt de blaas en nieren schoon, doordat het vleesgehalte hoog is verzuurd de blaas en daarmee voorkom je gruis vorming, er zitten minder koolhydraten in dan in brokken wat heel goed is voor het gebit.
    • brokjes van kwalitatieve merken: Power of Nature (Meadowland), Animonda, Carni's en Purizon (waarbij we afwisselen tussen verschillende smaken). Deze zijn samengesteld uit betere ingrediënten: veel vlees met weinig koolhydraten en voldoende dierlijke eiwitten. Zonder kleurstoffen en bijproducten die katten totaal niet nodig hebben. Wij bieden dit de hele dag door aan naast vlees. Aangezien katten in de natuur moeten werken voor hun voeding, geven wij dit in voerpuzzels of voerballen, zodat ze iets moeten doen voor hun eten. Hierdoor kunnen ze ook een stuk minder schrokken.

      Op Facebook is hierover een handige pagina te vinden met bergen uitleg en info: “Natuurlijke katten”.

      Bij thuiskomst van het katje is het raadzaam deze voeding zeker in het begin verder te geven. Wenst u toch over te schakelen naar andere voeding, meng de voedingen dan om tenslotte enkel de nieuwe voeding te geven. Dit om diarree te voorkomen.

      Wij geven onze katten ook steeds te eten uit platte schaaltjes of bordjes. Bij kommetjes met een (hoge) rand of een smalle bovenkant raken de snorharen van een poes de zijkanten, dit hebben ze echt niet graag. Daar proberen wij steeds rekening mee te houden. Ook de keuze van materiaal waaruit een eet- en/of drinkbak is gemaakt speelt een rol. Hier zijn ze steeds uit keramiek, porselein of RVS. In plastic voerbakken komen op den duur namelijk heel fijne haarscheurtjes en andere beschadigingen te zitten, waar bacteriën en geuren in kunnen gaan zitten. Hierdoor kan een poes, die een zeer goede reukzin heeft, plots minder (goed) gaan eten.
  • Wat krijgen onze katten te drinken?

    • Enkel water, zeker geen melk.
      We voorzien hen op verschillende plaatsen in huis van verschillende mogelijkheden om te drinken. Van kleinere bakjes, grote kommen, een waterfontein tot een klein vijvertje in de buitenren. Zo stimuleren we hen om voldoende te drinken.